We export wines and food from Spain. Demand it to winesinform@gmail.com

Puede pedir vinos y alimentos de España a winesinform@gmail.com

On the work of buyer . Sobre el trabajo de comprador .

See some products and prices at Perennial tender - Oportunidad permanente

Vea algunos productos y precios en Perennial tender - Oportunidad permanente

jueves, 8 de noviembre de 2012

València - Paella: Un plato colectivo que genera felicidad

València - Paella: Un plato colectivo que genera felicidad

Com fer una paella i no perdre els amics 

Pocos platos consiguen el efecto de reunir a la gente mientras se elaboran y hacerles felices mientras hablan, trabajan, discuten,...

En el vídeo se vé el proceso de elaboración siguiendo la receta tradicional valenciana:



Cuinar una paella, per a un valencià, és un ritual en què es barreja l'alegria d'estar amb la família i els amics al costat de la reafirmació de la pròpia personalitat col·lectiva. Sorgeixen les polèmiques de com fer-la, els productes a posar, .... Sempre s'espera que la pròxima paella sigui la millor i mentrestant s'acumula valor al banc de la felicitat. Tempus fugit.

Cocinar una paella, para un valenciano, es un ritual en que se mezcla la alegria de estar con la familia y los amigos junto a la reafirmación de la propia personalidad colectiva. Surgen las polémicas de como hacerla, que poner,....Siempre se espera que la próxima paella sea la mejor y mientras tanto se acumula valor en el banco de la felicidad. Tempus fugit.

Cooking a paella for a Valencian, is a ritual that mixes the joy of being with family and friends along with the reaffirmation of the collective personality. Arise controversials on how to make it, ingredients to put, .... We always expect the next paella will be the best and meanwhile we grow value in the bank of happiness. Tempus fugit.

Recepta original valenciana - Receta original valenciana -Original recipe from Valencia (de/from Vicent Giner):_

COM FER UNA PAELLA I NO PERDRE ELS AMICS.


Ingredients:

1. Oli: Menys de ¼l. per Kg. D'arrós.
2. Pilotes (1/4 ó ½ kg.de magre de porc picat,un poc de canyella,sal ,julivert molt talladet,un poc d'oli d'oliva,un ou cru ,uns pinyons i un poc de pa ratllat.)
3. Verdures: - Tomaca triturada o ratllada. -- Pimentó(pebrera) roig a tires. -- Fesols de trencar(plans) -- Fesols de desfer. -- Fesols de la" pelailla"(garrofó).
En hivern la fem de faves i carxofes.
4. Pebre roig de la Vera
5. Colorant,(safrà)
6. Arròs ¼ de Kg per cada 2 persones.
7. Carn: de pollastre, de conill,costelletes de porc a gust de cadascú.

Procés:

1. Posar oli, equilibrar el caldero i repartir sal pels voltants
2. Sofregir la carn (que no s'agarre) a foc no massa fort 20 ó 25 mints. aprox.
3. " Tomaca.
4. " Verdures i al final el pebre roig sense cremar-lo, de seguida abocar l'aigua.
5. Aigua en 2 vegades 1er. 1 litre i un poc més per cada ½ kg. D'arrós per veure el nivell que ha d'haver quan s'aboca l'arròs,ens fixem fins on arriba el líquid i a continuació li afegim la mateixa quantitat i un poc més d'aigua, pugem el foc per a que bullga bé, fins que baixe al primer nivell que haviem fixat.
6. Quan comença a bollir li posem el safrà.
7. Quan baixe prou el nivell provem de sal per si cal afegir.
8. Quan l'aigua es redueix fins el primer nivell fixat es posen les pilotes i a continuació l'arrós i deixem bollir 18 minuts aprox.

Taula de quantitats aproximades.
Persones Arròs Oli Aigua 1er. nivell i aigua total.

2 ¼ kg. 5 cl 0,60 l. 1,20 l.
4 ½ kg 10 cl 1,20 l. 2,40 l.
6 ¾ kg 15 cl. 2 l. 4 l.
8 1 kg. 20 cl. 2,5 l 5 l.
10 1 kg. i ¼ kg. 25 cl. 3 l. 6 l.
12 1 kg. i ½ kg 30 cl. 3,6o l. 7,20 l.
14 1 kg. i ¾ kg 35 cl. 4,20 l. 8,40 l.
16 2 kg. 40 cl. 5 l. 10 l.
18 2 kg i ¼ kg. 45 cl. 5,5 l. 11 l.
20 2 kg i ½ kg. 50 cl. 6 l. 12 l.

De València siempre nos viene la fuerza y las ganas de vivir. "Obrint Pas" lo muestran con su musica. Visca València!



 
We export wines and food from Spain. Demand it to winesinform@gmail.com
Puede pedir vinos y alimentos de España a winesinform@gmail.com
 Pot demanar vi i aliments de Espanya  a winesinform@gmail.com


No hay comentarios: